Utförsåkning

Utförsåkning

Skidåkning och snowboard

Vi har Sveriges längsta släplift med total längd på 1927 meter. Vi har 2 breda fina nedfarter som löper längs med skidliften och 5 skogsbanor där beroende på snötillgång 1-2 är pistade. Vi kan även erbjuda bra Off-pistmöjligheter i riktig björkskog. I den västra nedfarten finns också en mindre Fun Park.

Mer information

Idealisk skid och snowboardpist med liten ”naturlig” half-pipe, rails, hopp och massor av lössnöåkning. Bob- och pulkbacke för de små. Från toppen av Pieljekaise (1137m m.ö.h) är det Off-pist med slalomskidor eller snowboard som gäller. Under säsong är vi ca 8-9 st anställda. Arjeplog är närmaste samhälle, 60 km bort. Det är 300 km till Luleå, 285 km till Skellefteå, 290 km till Piteå,75 km till norska gränsen och 235 km till Bodö, Norge.

Du kan även ta skidliften upp och ta en tur med längdskidorna, t.ex efter Kungsleden genom Pieljekaise nationalpark. Vi har även ett längdskidspår som är ihopkopplat med Jäckviks längdskidspår som utgör 17 km fina preparerade spår med skatingmöjligheter.

Älgen Ärling

Kom och hälsa på Sveriges snällaste älg. Ärling älskar att dansa, kramas och ge high five. Älgen Ärling bor i skogen bredvid skidbacken men är och hälsar på väldigt ofta. Vill du träffa Älgen Ärling? Det finns inga fasta tider när Ärling dyker upp men ni kan fråga oss i receptionen, vi brukar ha bra koll!